top of page
< Terug

Jerry van Vianen

Jerry zingt niet zoals vele artiesten al vanaf zijn jeugd, hij had destijds nog niets met muziek, natuurlijk luisterde hij er wel naar maar zingen deed hij nog helemaal niet. Tot de zomer van 1995, Marco Borsato en de groep Timeless traden op in Scheveningen op een podiumwagen zoals dat heet, waar Bart de Graaff destijds het land mee rondreisde. Zijn ontmoeting met de toen steeds populairder wordende Marco heeft zijn liefde en gevoel voor muziek, maar ook de liefde om mensen te plezieren met muziek doen veranderen.


Jerry deed zoals vele mee aan zangwedstrijden waarbij hij dan Marco imiteerde met het nummer Margherita. Na een aantal prijzen te hebben gewonnen werd hij tijdens een talentenjacht op Scheveningen uitgenodigd door Rein Sluyk, "de rechterhand van Henny Huisman", om mee te doen aan de voorrondes van de Henny Huismans Soundmixshow. Na de voorrondes stond hij in 1997 oog in oog met Henny Huisman en de zeer kritische jury bestaande uit Jacques d'Ancona, Hans van Eijck en Guus Meeuwis waar hij tweede werd


Eind 2007 bracht hij eindelijk zijn eerste echte single uit namelijk 'Vannacht' en een paar maanden later, stond hij met Wolter Kroes in de Heineken Music Hall dit nummer voor te dragen.

bottom of page