top of page
< Terug

Frans Ashwin

De zangcarrière van Frans Ashwin ging vroeg van start. Op 19 jarige leeftijd won hij 'n aantal talentenjachten die zijn leven voorgoed veranderde. Na een klassieke opleiding te hebben genoten van 6 jaar op de Haagse muziekschool, ging Frans Ashwin de lichte muziek proberen. Frans heeft daar 2 jaar zangles gehad van Hans Vermeulen.


In 1988 wist hij door te breken in de voorrondes van de Henny Huisman soundmixshow met het nummer "Stand by me" van Ben.E.King, maar in de finale wist hij niet de eerste plaats te behalen.


Het jaar erop wist hij met zijn stemgeluid 2e te worden achter Gordon met zijn vertolking van Tom Jones "I who have nothing" bij Veronica's sterrenjacht met Wil Luikinga.


Na zijn deelname aan de soundmixshow van Henny Huisman en Veronica's Sterrenjacht begonnen de optredens binnen te lopen. Zo stond hij met vele bekende artiesten waaronder, Marco Borsato, Total Touch, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Andre Hazes, Marianne Weber, etc.


Frans Ashwin is ook geen onbekende in het buitenland, zo heeft Frans opgetreden in het spaanse zonovergoten Benidorm in cafe "Gat van Nederland" en "Cafe Carla's trefpunt", in Engeland "Liverpool en Manchester", in Duitsland "Aken" en in Belgie "Antwerpen".

bottom of page