top of page
< Terug

Cathelijne Isabelle

Cathelijne Isabelle heeft vorige week haar tweede single uitgebracht en vanavond om 19:00 komt de bijgaande videoclip online. Haar nieuwe nummer, ‘Drifting Soul’, is een mix van tropical house en pop, kortweg tropipop. De track is de opvolger van haar debuutsingle ‘No More’. Ik sprak met haar over beroemd zijn, haar nieuwe single en over het hedendaagse leven.


Voorlopig heeft ze nog een bijbaan bij de Lidl. Ook gaat ze naar Wisseloord Academy in Hilversum. Het is een opleiding van een jaar waarin je les krijgt over songwriting, liedjes maken, maar ook theorie over bijvoorbeeld noten. “Je leert bijvoorbeeld hoe je een nummer maakt waarin een catchy deuntje zit. Dan krijg je allemaal tips en tricks daarvoor.


Cathelijne haar eerste nummer is  ‘No more’ uit. Ze was 13 toen ze begon aan het schrijven van de tekst en op haar 15e maakte ze het af. Met haar zelfgeschreven tekst en eigen melodie dook ze de studio in waar ze, met een producer, het nummer maakte tot wat het nu is. Haar single ‘Drifting Soul’ is ontstaan in de studio uit een samenwerking. “Het gaat over dat je moet doen wat je leuk vindt. Je moet je niks aantrekken van wat anderen erover zeggen. Het is belangrijk dat je gelukkig wordt van wat je doet,” aldus Cathelijne. Ze vertelt dat muziek maken dat voor haar is en dat ze hoopt anderen te inspireren met haar single.

bottom of page